085-8880738

Theodora

Maak kennis met

Theodora Uniken Venema

Theodora is in Hengelo geboren. Ze studeerde rechten in Groningen en was lid van Vindicat.

Al tijdens de studie rechten, kwam het idee van Amerika op. Theodora zocht een universitaire opleiding in Amerika, na haar studie rechten in Groningen. De University of Florida Law School bood deze gelegenheid.

Inmiddels al weer dertig jaar geleden…

Theodora zette haar eigen bedrijf op, en begon cliënten uit Nederland te adviseren, op alle gebieden die te maken hebben met het voeren van een bedrijf aan de ‘andere kant van de wereld’. Investeren in vastgoed was altijd een belangrijk onderdeel daarvan.

Theodora begon als lid van de Koninklijke Notariële Broederschap, gevolgd door een lidmaatschap in de Amerikaanse orde van advocaten, de Florida orde van advocaten, de Pacific RIM orde van advocaten in Seoul, en tenslotte de Internationale orde van advocaten in Londen.

Theodora legde zich toe op een specialisatie in internationaal bezit van vastgoed in Amerika, en heeft kennis opgedaan van alle fiscale en financiële elementen. Zij publiceerde vele artikelen in Amerikaanse vakbladen.

Theodora werd gevraagd voor diverse besturen zowel binnen als buiten in haar vakgebied, over de afgelopen 20 jaar. Theodora is directeur van de plaatselijke (Orlando) en Florida makelaars vereniging, en houdt geregeld presentaties over het hele land in haar vakgebied.

Theodora bekleedt vele functies, zoals President van de Rotary eClub of Florida, President of Toastmasters als Distinguished Toastmaster, tot Chairman van de Commercial Council van makelaars, Chairman van de Diversity Committee van makelaars , Chairman van het Makelaars Actie Front, RPAC, om een ‘Voice’ te zijn voor haar cliënten. Theodora won ‘Makelaar van het Jaar’, ‘Zakenvrouw van het Jaar’ en ‘Pillar of the Community’, om maar enkele te noemen, waar zij erg trots op is.

Theodora zorgt voor elke individuele cliënt, voor een ieders individuele behoefte binnen haar eigen bedrijf, en indien gewenst, in samenwerking met haar collega’s op andere vakgebieden. Als President van het vastgoed bedrijf, Downtown Brokers LLC, heeft zij een onbetwiste reputatie wereldwijd. Theodora spreekt Duits en Nederlands en uiteraard Engels!

In haar vrije tijd mag Theodora graag sportvliegen, gletsjers beklimmen in Zwitserland en Ballroom dansen.